Search
сабота 17 ноември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

АНАРХИЗМОТ ВЛЕГУВА НА ГОЛЕМА ВРАТА ВО МАКЕДОНИЈА

loading...

Прво преку судовите на Р.Македонија а потоа преку Парламентот

 

Вчера сите бевме свидетели како осомничено лице пред Кривичниот Суд во Скопје даваше изјава за “МЕДИУМИ“ односно држеше ПОЛИТИЧКИ ГОВОР

 

Како оваа држава мисли дека со ваков екватантен пример на безаконие ќе спроведува ПРАВДА.Како оваа изјава беше ударна вест на сите “НАЦИОНАЛНИ МЕДИУМИ“ како ќе влијае тоа врз прозваните на таа изјава и како врз свидетелите во кривичниот прогон и парниците што се водат во судовите.По што се разликуваат прогонетите со ограничена слобода и прогонетите кои се бранат од слобода—на едните не им се дава право да си ги

видат роднините ЗА ДА НЕ ВЛИЈААТ НА ИСТРАГАТА а на другите даваат изјави на “МЕДИУМИТЕ“како да се премиери.

Што ви фали на ВАС во кривичниот суд “СУДИИ“???? плати ??? хонорари??? Или нешто под рака??? Како си дозволувате да ја загрозувате безбедноста на државата и граѓаните на Р.Македонија па одлагате ГОТОВИ КРИВИЧНИ ДЕЛА СО ЗАВРШЕНИ ИСТРАГИ И ДОСТАВЕНИ ДОКАЗИ КАЈ ВАС.Кој ви го даде тоа право да го рушите уставот на Р.Македонија????КОЈ????

 

Премиерот уште е со кривично дело ПОТКУП –не навлегувам дали е крив или прав но ТОЈ е премиер и тоа дело ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ЗАВРШЕНО СО ПРАВОСИЛНА СУДСКА ПРЕСУДА ПРЕД ДА СТАНЕ ПРЕМИЕР –а он сега СТАНА СОВЕТНИК ЗА РЕФОРМИ ВО СУДСТВОТО?????!!!!!!

Да ве потсетам дека АНАРХИЈАТА е најтешок облик на загрозување на државата ПОТЕЖОК И ОД ТЕРОРИЗМОТ зошто таа дирекно во сите сфери ја загрозува безбедноста на Граѓаните и го разорува во сите нивоа системот.

 

Што да речам а да не пцујам да бидам дипломатски настроен кога гледам дека ни умира државата се мачи секој ден и се разнебитува.Парламентот ли ќе ја спаси???? Или презентираните “БОМБИ“или влез во НАТО или влез во ЕУ—НИКОГАШ ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ –главно мото на СДСМ а сега јас ќе прашам ШТО ТОА ДА НЕ СЕ ПОВТОРИ????ЕВРООБВРЗНИЦИТЕ???? само они отанаа главна полуга за полнење на буџетот но до КОГА???

 

Гледам на порталите новинарите се пцујат гадат ,граѓаните имаат се помалку трпение,на своја кожа го чуствувам касаплакот на македонските судови ,сиромаштијата чука на секоја 99% врата ,стечаи фрчат како од шала и тоа на гиганти како ФЕНИ ,се

обелоденуваат афери со цесии на високи државни функционери со имотот на државата –данокот ,се палат знамиња во државата и надвор од неа,и што ли уште треба да се наброи за да се регистрира АНАРХИЈАТА или Господинот Заев мисли дека е тоа слобода???и демократија????

 

Е така со таа АНАРХИЈА не ние во НАТО туку НАТО КАЈ НАС и не Ние во ЕУ туку ЕУ со влутен борт кај НАС –а понатаму имиња презимиња и остали нерешени работи за тоа КОИ СМЕ И ШТО МОЖЕМЕ ОНИ ЌЕ ОДЛУЧУВААТ

ПОПОВСКИ АЛЕКСАНДАР

loading...