Search
петок 19 октомври 2018
  • :
  • :

Бесплатно болничко лекување за сите пензионери, да добро прочитавте и не е ДПМНЕ власт туку СДСМ, ама гласачи се гласачи принцип је исти све су остало нијансе

Промената и дополнувањето на програмата за болничко лекување без наплата на партиципација за пензионери веќе е објавена во „Службен весник“ и со тоа сите пензионери, без разлика на висината на пензијата, ќе добиваат бесплатно болничко лекување.

Досега бесплано лекување имаа само пензионери со помала пензија од 12.600 денари, но отсега овој криетериум се брише  и сите од оваа старосна група ќе може да се лекуваат бесплатно.

Бесплатни се и болничките здравствени услуги за децата под 18 години чии семејства се корисници на правото на социјална помош во Република Македонија.

loading...