Search
петок 19 октомври 2018
  • :
  • :

Десковска: Нема да бришеме историја од учебниците, туку ќе има ревизија на невистинити факти

Министерката за образование и наука Рената Дескоска изјави дека со ревизија ќе бидат опфатени сите учебници во кои се нотирани грешки, невистинити факти, дискриминаторски содржини и говор на омраза, предрасуди и стереотипи.

– Ревизијата нема да биде ревизија на факти, туку на невистинити факти. Некои работи што се случиле, ниту јас, ниту кој било друг не може да ги бриши од историјата – потенцира министерката.

Таа истакна дека во нејзиниот мандат МНР не побарало од МОН формирање заедничка комисија со Грција за ревизија на учебниците.

loading...