Search
сабота 17 ноември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Димитров и Коѕијас цели седум часа се расправале за можното решение за името!!! Aма тенкооо

loading...

Професорка по криминалистика смета дека доживотниот затвор е престрога мерка за еден човек, но дали би мислела така ако била блиска на некој од убиените?!

Прво беше строга смртната казна, па се укина во Европа.

Сега се заговара дека и доживотниот затвор е престрога мерка?!

Така мислат професорката Александра, и адвокатот Сашо Дуковски во емисијата код.

Но дали така ќе мислеа така ако беа блиски на убиените, или пак не дај боже самите жртви на силување и убиство во обид но некако успеале да се спасат?

Убијците ја прекршиле правдата премногу радикално и општеството мора суродово да ги казни за сите да знаат што ги чека ако убијат некого, инаку како општеството ќе се штити од убиства?!

Ако казните се благи и милосрдни, тогаш што ќе ги спречи убиствата?! Етиката, моралот и човечката добрина? У кој цртан филм живеете бе луѓе, знаете ли какви психопати има околу нас?

loading...