Search
сабота 17 ноември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Груевски: Толку често доаѓам во суд што треба да ми дадат канцеларија и плата

loading...

Судството е претворено во политичка гилотина, изјави поранешниот премиер, Никола Груевски, по денешното судење по предметот „Траекторија“. Според него судот не се однесува исто кон обвинителите и кон одбраната, што покажува, како што рече, дека врз него се води политички прогон преку судството.

-Во судот веќе доаѓам толку често што треба да ми дадат канцеларија, а и да добивам плата – изјави тој.

Како што рече Груевски, судот кон обвинителите се однесувал со почит, спокојно и мирно, додека кон одбраната судот реагирал нервозно, што, според него, покажува на која страна е.

loading...