Search
вторник 18 декември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

ЛАГИТЕ НА АНЃУШЕВ, Лажна е веста од кабинетот на Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ,дека е решен проблемот со Еврокомпозит-Прилеп

loading...

ан(15)

Лажна е веста од кабинетот на Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ,дека е решен проблемот со Еврокомпозит-Прилеп ,како и веста дека че бидат исплатени превозниците кој возеле руда за Фени.

Ккао што дознава редакцијата ОхридСкај, штрајкот во АД „Еврокомпозит“ -Прилеп со одлука на синдикатот продолжува. Доколку до петок не биде сменет менаџерскиот тим во АД „Еврокомпозит“-Прилеп, нешто што Анќушев им ветил на вработените дека не само што ќе бидат разрешени туку и кривично ќе одговараат за тежок криминал. Како што брифираат од синдикатотна АД „Еврокомпозит“, доколку заклучно со четврток не биде разрешен менаџерскиот тим , повторно ќе биде акктивиран штрајкот со блокада на патниот правец Прилеп-Скопје/

Денеска со Анѓушев оствариле средба и превозниците кој превезувале руда за Фени.На средбата Анѓушев сега и упатувал кај судските органи,на што Исмаил Лаоски на висок тон му одговорил дека е крајно време да престане да лаже и дека е крајно време да постане озбилен .Од страна на превозниците му дале до знаење дека доколку до среда не се разреши проблемот со исплатата ќе бидат блокирани сите патни правци и Граничниот премин Ќафасан

Охридскај

loading...