Search
петок 19 октомври 2018
  • :
  • :

Mицко сака да му обезбеди цензус на Заев за да ги спаси криминалците од ФАМИЛИЈАТА

за Мицко

 

3. Посебно сме иритирани од бенигниот и нејасен став, на наметнатото раководство на ДПМНЕ, кој став е во функција на промената на името и прифаќање на понижувачкиот договор. Ставот да се чека референдумот и на него да се каже ,,НЕ” само ја покажува мрачната договорена нечесна игра во која резултатот е однапред познат. Целта е со помош на членовите на партијата да се постигне излезност на референдумот. И затоа членството и пратениците на ВМРО ДПМНЕ не смеат да потпаднат на оваа манипулација на Мицковски и наметнатото партиско раководство. 4. Упатуваме апел до пратениците на ВМРО ДПМНЕ со факти и аргументи да се спротивстават на најавеното гласање на договорот Заев – Ципрас во Собранието на РМ и пред неговото изгласување да си поднесат неотповиклива оставка и да побараат нови избори. Само на нови избори еден лидер и политичка партија можат да добијат легимитет од граѓаните за промена на името

Соопштение до јавноста

 

Наслов: Целосното исполнување на грчките предоуслови не e македонска победа за со неа да се гордеме и восхитуваме

 

  1. Според член 119 став 1 и 2 од Уставот на Република Македонија, според лично дадените дадените гаранции при добивање на мандатот за мандатар, како и според изборна програма на СДСМ премиерот Зоран Заев нема мандат, легалитет ниту легитимитет во име на целата нација да договара промена на нашето вековно име.
  2. Со објавениот финален документ од преговорите за името, Република Македонија и Македонците се клекнати на колена. Македонија поради личната каприциозност на нашиот премиер е доведена во ситуација ,,земи или остави”. Договорот е историски само во поглед на целосното исполнување на грчките предусловите и срамната отстапка на македонските преговарачи. Република Македонија не доби ништо туку го задржаа она кое го имаше и досега. Република Македонија и Македонците го изгубија Уставот, добивме ново име, ги поделија Македонците од Грција на грчки Македонци и словенски Македонци и со тоа ги прекинаа нивните крвни врски и потекло. Едноставно Република Македонија доби нов кум во ликот и делото на Зоран Заев. Прифаќањето на erga omnes и уставната ревизија е голем дипломатски успех за Грција и пораз на Македонија, бидејќи тоа значи користење на новото договорено име не само во меѓународните односи, меѓународните организации, форуми и документи туку и во рамките на земјата и во сите домашни документи и исправи.

Посебно сме иритирани од бенигниот и нејасен став, на наметнатото раководство на ДПМНЕ, кој став е во функција на промената на името и прифаќање на понижувачкиот договор. Ставот да се чека референдумот и на него да се каже ,,НЕ” само ја покажува мрачната договорена нечесна игра во која резултатот е однапред познат. Целта е со помош на членовите на партијата да се постигне излезност на референдумот. И затоа членството и пратениците на

  1. ВМРО ДПМНЕ не смеат да потпаднат на оваа манипулација на Мицковски и наметнатото партиско раководство.
  2. Упатуваме апел до пратениците на ВМРО ДПМНЕ со факти и аргументи да се спротивстават на најавеното гласање на договорот Заев – Ципрас во Собранието на РМ и пред неговото изгласување да си поднесат неотповиклива оставка и да побараат нови избори. Само на нови избори еден лидер и политичка партија можат да добијат легимитет од граѓаните за промена на името
  3. Немањето консензус за содржината на договорот го сметаме за основа, истиот да го прогласиме за нелегален и нелегитимен и во блиска иднина да бараме негово целосно поништување.

13.06.2018                              ВМРО ДПМНЕ- ДЕМОКРАТСКА ФРАКЦИЈА

loading...