Search
вторник 18 декември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

НОВ ЗАКОН: НЕДЕЛА МОРА ДА БИДЕ НЕРАБОТЕН ДЕН – КОЈ ЌЕ РАБОТИ ЌЕ БИДЕ КАЗНЕТ СО 30.000 ЕВРА

loading...

Нов закон за неработни денови во Полска.

Денеска стапи на сила законот за задолжително неработење во недела и голем број маркети и продавници веќе почнаа да го почитуваат.

Опозицијатае контра законот и вели дека поради оваа одлука, десет илјади работници ќе останат без работа.

Новиот закон им забранува на трговците да работат две недели во месецот, но идната година бројот на неработните недели во месецот ќе биде зголемен на три, а од 2020 година сите четири недели ќе бидат неработни.

loading...