Search
петок 19 октомври 2018
  • :
  • :

ПОЛИЦИЈАТА ГИ ОДЗЕМА КОМПЈУТЕРИТЕ ОД ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА ,СЕ СОМНЕВААТ ЗА КРИМИНАЛ ОД НАД 1 МИЛИОН ЕВРА КОЈ ЗАВРШИЛЕ ВО ПРИВАТНИ ЏЕБОВИ!?

Оделот за организиран криминал при МВР ,а по наредба на Јавното Обвинителство за организиран криминал ја тресе ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид,дознава ohridsky.com.ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид веќе подолг временски период е под перманентни истраги на одделот за економски криминал при МВР, но в’чера од странана испекторирите за организиран криминал ,а по наредба на Јавен Обвинител, одземени се со записник компјутерски единици.Јавното Обвинителсто за организиран криминал ,сомничи повеќе раководители и вработени за матни тендерски набавки , со што поединци се стекнувале против правно со голема финасиска лична корист.Според информациите до кој дојде ОхридСкај,истрагите продолжуваат ,а основаните сомненија се дека е оштететен буџетот на Министерството за здравство со нелегални набавки за повеќе од 1 милион евра,кој завршиле како провизии на приватни сметки.

Охридскај

loading...