Search
вторник 18 декември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Талат Џафери и Мирослав Грчев си ги вработиле децата во ЕЛЕМ

loading...

Дојде живот за децата на високите функционери на власта. Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и Мирослав Грчев си ги вработиле своите деца во ЕЛЕМ – дознава Лидер од извори во оваа државна компанија.

Како што дознаваме, Бесија Џафери, ќерка на претседателот на Собранието Талат Џафери во АД ЕЛЕМ е вработена како референт за правни работи од петти месецов.

Од истиот датум, како инженер за животна средина, вработен е и Димитар Грчев, кој е син на архитектот Мирослав Грчев кој во исто време е советник во Министерството за култура и голем промотор и подржувач на политиките на власта.

Децата на функционерите се вработени со договор за привремено вработување, што ни беше потврдено и од анонимни извори од Агенцијата за вработување.

LIDER MK originalen link

loading...