Search
петок 19 октомври 2018
  • :
  • :

(ВИДЕО) УМРЕВ И ЗАМИНАВ ВО РАЈОТ, А ТАМУ МЕ ЧЕКАШЕ АНГЕЛ: Видов човечки тела како висат – треба да ви ја пренесам оваа порака !

Доктор Гери Вуд имал 18 години кога со неговата сестра доживеале страшна сообраќајка. Но се случило чудо!

Тие двајца се возеле по автопат и удриле во непрописно паркиран автомобил. И додека неговата сестра Су поминала само со неколку гребаници, тој доживеал повреди опасни по живот.

Повредите биле толку страшни што Гери на лице место бил прогласен за мртов.

Тој се сеќава на овој настан, иако од него поминале речиси 50 години.

Во емисијата “Надреално” тој раскажуваше колку големи болки имал, но тогаш од еднаш почувствувал олеснување. Тоа било неговото преминување на “другиот свет”.

– Умирањето е како да ја извадиш облеката и да ја оставиш на страна. Илегов од овоземското тело, поминав низ кровот на автомобилот и во еден момент цел живот ми помина пред очи. Бев вовлечен во некаков чуден тунел од облаци кој ме влечеше кон светлина. Преминувањето во Рајот беше мирно и спокојно – опишува тој.

Пред неговите очи се појавил “златен сателит” кој Гери го препознал како Рај. Тука го чекал висок ангел кој го однел до големата капија.

-Имаше меч и златна коса, а видов и еден ангел кој држеше книга. Нешто комуницираа меѓусебно и потоа ме пуштија внатре, раскажува Гери.

-Потоа, пред да дојдам пред Бога, ме однесоа до една просторија, каде на полиците имаше човечки тела… Ми објаснија дека Бог има резервни делови за секој од нас.

Гери своето искуство го преточил во книга, а тврди дека на Земјата се вратил за да ја пренесе пораката дека постои причина за нашето постоење и дека нашето спасение е во молитвата.

loading...