Search
среда 17 октомври 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Во Струга им е забрането да јадат на сите во општината поради рамазанските пости? Нема веза дали си муслиман или не

Wladimir Schteriowsky

Што заборавил градоначалникот.
1. Не се сите вработени верници.
2. Дури и да се, треба да им посака пригодни желби по повод започнувањето на месецот Рамазан, а не да тресе зелени.
3. Не е јасно што значи НОСЕЊЕ храна и пијалоци (може некој друг да им ги ДОНЕСЕ храната и пијалоците, а вработените да конзумираат).
4. Пушењето е забрането без разлика на периодот – со ова најглуп испаднал.
5. За крај, Наредбава е правно беспредметна бидејќи нема одредено период со датуми на важност на забраната.
Општиот заклучок е дека градоначалникот има сериозно ниска академска интелигенција (79-89).

Фотографија на Wladimir Schteriowsky.

Фотографија на Maja Kondeva.

loading...