Search
сабота 17 ноември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Вработените во „Еврокомпозит“ излегоја со блокади на магистралниот пат Прилеп-Скопје

loading...

Вработените на АД „Еврокомпозит“-Прилеп во 100% државна сопственост , денс од 11 часот започнаа со блокада на магистралниот пат Битола-Прилеп-Скопје ,кај местото викано „Заполошки Мост“.

Од синдикатот за ОхридСкај изјавуваат дека протестите од ден на ден ќе бидат се поголеми и помасовни доколку не се исполнат новните следни барања:

-Исплата на сите придонеси за здравствени и пензиско осигурување од 2012 година до денес

  • Исплата на заостанати 16 плати бруто
  • истарга против новиот директорски тим за злоупотреба на службена должност ,како и за против законски исплати на фиктивни фактури на фирми кој се фамилијарна сопственост на директорите,а за што од страна на Синдикатот на Еврокомпозит била поднесена уредна кривична пријава до СВР Прилеп

Од синдикатот за Охридскај говорат ,дека доколку не се исполнат нивните барања, во петок ќе го продолжат штрајкот пред Влада на РМ,каде и на овие минусни температури ќе подигнеле шатори.

Охридскај

За повеќе фотографии кликнете на линкот

loading...